دستگیری دو نفر متخلف شکار غیر مجاز پرنده در حمیدیه و تالاب هورالعظیم

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان خوزستان از دستگیری دو نفر متخلف شکار پرنده کبوتر در جنگل حمیدیه و پرنده خوتکا در تالاب هورالعظیم و تخریب محمیه(دامگاه) در این تالاب خبر داد
به گزارش روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان،با توجه به بررسی های انجام شده و شناسایی قبلی،افرادی که با کمین در محمیه(دامگاه) در محدوده تالاب هورالعظیم ، اقدام به شکار پرندگان می نمایند،دومین محموله شکار شده این متخلفین طی این هفته  توسط  نیروهای یگان حفاظت محیط زیست خوزستان کشف و ضبط گردید و محمیه های آنها تخریب شد.
حسن آقا شیر محمدی فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان خوزستان گفت:در همین راستا،طی گشت و کنترل و کمین ۴ ساعته در مورخ سه شنبه۱۶ شهریور ماه سالجاری ،نیروهای یگان موفق به دستگیری یک نفر متخلف  در تالاب هورالعظیم شدند و از این متخلف ۳۰ قطعه پرنده خوتکا کشف و ضبط گردید و متخلف با تشکیل پرونده ،جهت پیگیری مراحل قانونی به مراجع قضایی معرفی گردید.
وی افزود:همچنین طی گشت و کنترل در زیستگاه ها و شکارگاه های آزاد در شهرستان حمیدیه در مورخ۹۵/۶/۱۵، مأمورین یگان حفاظت محیط زیست اداره کل به تعقیب یک دستگاه خودروی تویوتای هایلوکس  پرداخته و پس از توقف خوردرو ،یک نفر متخلف که اقدام به شکار ۵۰قطعه کبوتر معمولی و ۱ قطعه کبوتر فاخته نموده بود دستگیر شد و از متخلف یک قبضه اسلحه دو لول شکاری  نیز کشف و ضبط گردید.
آقا شیر محمدی با تأکید بر اینکه ، نیروهای یگان اداره کل به صور ت شبانه روزی در جهت پیشگیری از شکار و صید غیرمجاز و برخورد قاطع با متخلفین اقدام به گشت و کنترل در مناطق تحت مدیریت می نمایند،گفت: این متخلف نیز بعد از تشکیل پرونده برای پیگیری مراحل قانونی به مراجع قضایی معرفی گردید و امیدواریم دیگر شاهد تخلف این فرد و متخلفین دیگر نباشیم.
لازم بذکر است،خوتکا در مناطق تالابی ، برکه ها، باتلاق ها، مصب ها، دریاچه ها، و سواحل دریا به سر می برد. در ایران، زمستان ها؛ به صورت مهاجر و به وفور دیده می شود. 
این پرنده ، 46 سانتی متر طول دارد و از سایر اردک ها کوچکتر است.بسیار اجتماعی است و به سرعت و تیز به پرواز در می آید. در پرنده ی نر، سر تیره و بدنش خاکستری به نظر می آید. ولی سر به رنگ بلوطی است و دو نوار پهن چشمی به رنگ سبز دارد. در دو طرف زیر دمگاه، دو لکه ی زرد نخودی و در دو طرف حاشیه ی بدن و شانه، دو نوار افقی سفید رنگ دیده می شود. ماده ها، لکه لکه ای و قهوه ای مایل به نخودی اند. هر دو جنس، آینه ی بالی تیره و سبزه براق دارند. زیر تنه سفید و شاهپرهای بال سیاه مایل به قهوه ای است. روتنه و شانه ها خاکستری و گردنش لکه لکه ی خاکستری است که نقطه نقطه های قهوه ای در آن مشاهده می شود. مانند خوتکای ابروسفید است، با این تفاوت که فاقد طرح مشخص صورت است. د رارتفاع پایین و به صورت گله های انبوه و نامنظم پرواز می کند.
علاوه برحفاظت از زیستگاه های تالابی این پرنده در سرتاسر ایران، کنترل میزان شکار این پرنده و همچنین حفاظت از مناطق ،به توجه خاصی نیاز دارد.
 
فاخته ( کبوتر کوهپایه )
این پرنده، 33 سانتیمتر طول دارد و اندازه اش متوسط، به رنگ آبی خاکستری است. تفاوتش با کبوتر جنگلی، فقدان نوار سفید روی بال و لکه ی سفید روی گردن است، همچنین، اندکی کوچکتر، دم کوتاهتر، بدن جمع و جورتر و بال زدن هایش سریع تر از کبوتر جنگلی است. تفاوتش با کبوتر چاهی، فقدان سفیدی زیر بال ها و داشتن شاهپرهای پرواز تیره تر است. میانه ی روی بال ها خاکستری دودی بوده، اما فاقد دمگاه سفید و رگه های سیاه در طول پرهای ثانویه است (در کنار این ویژگی ها، باید تفاوت این کبوتر با نژادهای شرقی کبوتر چاهی، که دمگاهش خاکستری است مد نظر باشد). منقار، در انتها بی رنگ و چشم ها تیره است. اغلب در گروه های کوچک دیده می شود.
این پرنده در مناطق درختی باز با درختان کهنسال و مزارع به سر برده و درسوراخ درختان وشکاف سنگ ها آشیانه می سازد در ایران، زمستان ها فراوان است و تولید مثل نیز می کند.
حفاظت: با وجود اینکه در سال های اخیر جمعیت این پرنده کاهش یافته است، اما در صورت کنترل میزان شکار و حفاظت از مناطق تولید مثل آن، در حال حاضر مشکل چندانی ندارد.