سمینار آموزشی کشت نیشکر از منظر زیست محیطی در شوشتر برگزار شد

 
سمینار آموزشی با عنوان نیشکر ، گیاهی زیست محیطی ، با بررسی چالش‌ها ، راهکارها و تعهدات مسئولانه کشت این گیاه در شوشتر برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان_ در این سمینار آموزشی که با همکاری اداره حفاظت محیط زیست شوشتر و شرکت کشت و صنعت کارون در صبح شنبه ۲۵ ام تیر در سالن آمفی‌تئاتر این شرکت برگزار شد ، دکتر محمود شمیلی ، دکترای تخصصی کشاورزی در رشته زراعت و اصلاح نباتات، به بررسی فواید زیست محیطی کشت نیشکر و چالش‌ها و راهکارهای برون رفت از مشکلات زیست محیطی زراعت این گیاه استراتژیک پرداخت .

دکتر شمیلی با بیان نقش و اهمیت کشت نیشکر در تثبیت و ترسیب کربن و تولید اکسیژن ، نقش این گیاه را در جذب دی اکسید کربن اتمسفری و‌ تولید اکسیژن با توجه به چرخه فتوسنتزی چهارکربنه و تولید زیست توده فراوان بسیار مهم دانست و به ارزیابی و مقایسه میزان مصرف کود و سموم در کشت این گیاه در مقابل سایر گیاهان زراعی پرداخت .

وی کاهش خطرات زیست محیطی ، افزایش ماده آلی خاک ، تولید کمپوست ، خوراک دام ، سوخت و کاغذ ، کاهش آسیب به دستگاه های دروگر ، حفظ کیفیت محصول و کاهش رشد علفهای هرز را از مزایای عمده برداشت سبز نیشکر برشمرد و با اشاره به مشکلات و محدودیت های برداشت سبز در کشت و صنعت این گیاه در خوزستان، راهکارها و راه حل های عملی در کاهش و غلبه بر این مشکلات را بیان و سوزاندن تراش و‌ شاخ و برگ باقیمانده بر زمین پس از برداشت سبز‌ را به دلیل از بین بردن سرمایه ملی ، تخریب شدید خاک و ایجاد آلودگی هوای ناشی از آن عذر بدتر از گناه بیان کرد .

شمیلی در بخش دیگری از سخنان خود با توصیف ارزش افزوده بالای کشت نیشکر و‌ تولید صنایع جانبی باارزشی چون الکل ، کاغذ ، نئوپان، ام دی اف، خوراک دام ، مصارف دارویی ویناس باقیمانده از تولید الکل و حتی استخراج دی اکسید کربن زیستی را از مصادیق توجیه اقتصادی بالای کشت این گیاه در مقابل مصارف آب بیان کرد و بهبود راندمان مصرف آب و استفاده از روشهای کاهش مصرف آب در طی سالهای اخیر در کشت و صنعت های نیشکر خوزستان را امیدوار کننده دانست.