حضور رئیس سازمان تبلیغات اسلامی و مسئول ستاد امر به معروف و نهی از منکر در اداره حفاظت محیط زیست شهرستان دشتآزادگان
به گزارش روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان - هادی جلالی رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان دشتآزادگان از حضور حجتالاسلام و المسلمین جنادله رئیس سازمان تبلیغات اسلامی و کروشات مسئول ستاد امر به معروف و نهی از منکر شهرستان در دفتر اداره مذکور خبر داد.
این نشست که به مناسبت گرامیداشت روز جهانی محیطبان انجام گرفت، موضوعات مختلفی دربر داشت که تقدیر و تشکر از فعالیت یگان حفاظت محیط زیست شهرستان دشتآزادگـان و کلیهی عواملی که در راستای حفاظت از غنای زیستی و عرصههای طبیعی منطقه تلاش میکنند، سرآغاز تمامی سخنان بود.حجت الاسلام و المسلمين جنادله پاسداری از طبیعت را یکی از رسالتهای دین مبین اسلام عنوان کرد و افزود: در روایات و احادیث ثبت شده از پیامبر اکرم(ص) و اهل بیت عصمت و طهارت علیهمالسلام در مییابیم که حفاظت از مؤلفههای محیط زیست جزو اولویتهای یک فرد مسلمان باید باشد. به طوریکه در جنگ بدر و در آن شرایط حساس و تنشی، پیامبر اسلام(ص) مسلمانان جهادگر را قبل از همه چیز به عدم قطع هیچ درخت و بوتهای بدون سبب، توصیه میکند. همچنین در حدیثی دیگر فرموده بود، هرکس شاخه درختی را بشکند، گویا بال فرشتهای را شکسته است. این عبارت وقعاً به شکلی زیبا، جایگاه حفظ محیط زیست در نگاه اسلام را بیان میکند. پیغمبر عظیم الشأن فرمودهای دیگر در رابطه با حیوانات دارد که در آن عنوان کرده است، از آزار رساندن به حیوانات اجتناب کنید حتی اگر آن حیوان سگی هار باشد.
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی علاوه به موارد فوق به روایات دیگری همچون ضمانت آهو توسط امام رضا(ع) اشاره کرد و بیان داشت: آنچه که ما و دیگر جامعه روحانیون چه در سازمان تبلیغات اسلامی و چه در دیگر نهادها با بازگو کردن و ذکر این روایات در سخنرانیها و در تریبونهای مختلف آوایی در راستای حفظ طبیعت سر میدهیم، شما محیطبانان در عمل و در مواجهه با خطرات و حضور به موقع در صحنهها آن را پژواک میدهید. در واقع شما همان جهادگرانی هستید که به توصیههای پیشوایان دین اسلام عمل کرده و به دستورات آنها ندای لبیک گفتید.
کروشات ضمن تقدیر و تشکر از فعالیتهای کادر و مجموعه حفاظت محیط زیست شهرستان، حفظ محیط زیست و جلوگیری از تخریب آن را مصادق بارز و عملی امر به معروف و نهی از منکر عنوان کرد.
وی در این رابطه گفت: این دو مقوله یعنی حفظ محیط زیست و امر به معروف و نهی از منکر، از نظر محتوایی و ماهیتی مرتبط با هم هستند. چون عملی که در راستای حفظ محیط زیست باشد در واقع در پی حفط محیط و جامعهای است که انسان بهتر در آن زندگی کند؛ و امر به معروف و نهی از منکر هم در پی رشد و توسعه انسانیت در جامعه است.سپس جلالی با خیر مقـدم گفتن به میهمانان، آنها را بازوی آموزشی و نیروی بازدارنده سازمان حفاظت محیط زیست خطاب کرد؛ و پشتیبانی و همراهیشان در امر ترویج و توصیههای زیستمحیطی به تمامی اقشار جامعه علیالخصوص از تریبونهایی که در اختیار دارند، را خواستار شد.
وی تاثیرگذاری این دو نهاد در پیشبرد برنامهها و بسط قوانین زیستمحیطی را مهم عنوان کرد و افزود: امروزه میتوان با تکیه بر امر به معروف و نهی از منکر در موضوع حفظ محیط زیست، عوامل، تصمیمات و گرههای موجود که باعث تخریب محیط زیست شدند و صبغه قانونی و دستوری به خود گرفتند را حل کنیم. در واقع با امر به معروف و نهی از منکر میتوان به موقع با کسانی که حرکت و سمت و سوی توسعه را به سمت تخریب غیر قابل جبران محیط زیست، آلودگی و حذف تنوع زیستی میبرند، مقابله و از آن جلوگیری کنیم. بنابراین موضوع امر به معروف و نهی از منکر یک فرصت عظیم برای سازمان حفاظت محیط زیست است تا بتوانیم به اهداف سازمانی خود دست پیدا کنیم. نزدیک شدن ایام راهپیمایی اربعین حسینی موضوع دیگر مورد بحث بود که رئیس اداره حفاظت محیط زیست خواستار همکاری بیشتر زائران، هیأتهای عزاداری و موکبداران در حفظ طبعیت منطقه و رعایت نکات زیستمحیطی از جمله عدم رهاکردن پسماندهای پلاستیکی و غذایی به اطراف و اجتناب از تنهبریها شد.
در پایان یک جلد کلام الله مجید از طرف رئیس سازمان تبلیغات اسلامی به رئیس اداره حفاظت محیط زیست به پاس فعالیتهای انجام شده ایشان و پرسنل اداره تحت مدیریت وی اهدا شد.