رهاسازی ۲۰۰ هزار قطعه بچه‌ماهی در دریاچه بند خاکی طوفماری هفتکل

به گزارش روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست استان خوزستان– رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان هفتکل از رهاسازی ۲۰۰ هزار قطعه بچه‌ماهی بومی در دریاچه بند خاکی طوفماری این شهرستان با هدف احیای اکوسیستم آبی منطقه خبر داد.

مسلم بربریان اظهار کرد: خشکسالی و کشاورزی غیر اصولی در سال گذشته موجب خشک شدن منابع آبی پشت بندهای خاکی شهرستان هفتکل شد که خسارات گسترده‌ای به اکوسیستم‌های آبی منطقه وارد کرد و بخش قابل توجهی از آبزیان و ماهیان بومی را از بین برد.
وی افزود: با بارش‌های مؤثر سال آبی جاری و آبگیری مجدد دریاچه‌های خشک‌شده، اداره حفاظت محیط زیست هفتکل برنامه احیای حیات وحش آبی را از طریق رهاسازی بچه‌ماهی در دستور کار قرار داد و این موضوع با همکاری دستگاه‌های مرتبط از جمله شیلات و جهاد کشاورزی پیگیری شد.
بربریان ادامه داد: در همین راستا، روز یکشنبه ۳۱ خرداد ۱۴۰۵ با حضور فرماندار شهرستان، مدیر شیلات منطقه و مدیر جهاد کشاورزی هفتکل، تعداد ۲۰۰ هزار قطعه بچه‌ماهی در دریاچه بند خاکی طوفماری رهاسازی شد.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست هفتکل با اشاره به مطالبات دوستداران محیط زیست و جامعه صیادی شهرستان گفت: نگرانی‌های موجود درباره خشک شدن منابع آبی و کاهش جمعیت ماهیان بومی موجب شد موضوع ممنوعیت کشت محصولات آب‌بر در سال گذشته از طریق فرمانداری و دستگاه قضایی پیگیری شود که با حمایت مسئولان، از هدررفت منابع آبی جلوگیری و شرایط لازم برای حفظ این زیستگاه فراهم شد.
وی خاطرنشان کرد: تمامی ماهیان رهاسازی‌شده از گونه‌های بومی شامل «بنی»، «برزم» و «عنزه» هستند و امید می‌رود با تداوم شرایط مناسب، جمعیت این گونه‌ها در دریاچه بازیابی شده و اکوسیستم منطقه احیا شود.
بربریان در پایان از همکاری و حمایت فرماندار، رئیس دادگستری شهرستان و سایر دستگاه‌های اجرایی در اجرای این طرح قدردانی کرد و ابراز امیدواری نمود با استمرار اقدامات حفاظتی، زیستگاه‌های آبی شهرستان حفظ و تقویت شوند.