سوزاندن کاه و کلش پس از برداشت محصولات کشاورزی تهدید علیه سلامت عمومی است
به گزارش روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست استان خوزستان- هادی جلالی رئیس محیط زیست دشت آزادگان در گفتوگو با کشاورزان، اظهار نمود: سوزاندن کاه و کلش پس از برداشت محصولات کشاورزی تهدید علیه سلامت عمومی است و اثرات مخرب زیستمحیطی متعددی را به دنبال خواهد داشت.
جلالی با بیان اینکه برخی کشاورزان با پایان یافتن فصل برداشت مزارع گندم اقدام به سوزاندن کاه و کلش مزرعه خود میکنند، افزود: این کار باعث آسيب به تنوع زیستی منطقه باتوجه به اینکه پوشش گیاهی موجود جای امن برای تخمگذاری پرندههای بومی منطقه از جمله دراج و ... میشود و علاوه بر آن سبب از بین رفتن ماده آلی و نابودی میلیونها ریز موجود زنده در خاک شده که منجر به فقیر شدن خاک زراعی میشود.
وی خاطرنشان کرد: هر مزرعه یک اکوسیستم زراعی است که در آن چرخههای زیستی برقرار است و آتش سبب نابودی موجودات ذرهبینی و مواد آلی خاک میگردد. لذا به همه کشاورزان تأکید میشود که از آتشزدن بقایای محصول زراعی خود جدا خودداری کنند.
رئیس اداره حفاظت محیطزیست دشت آزادگان ادامه داد: برابر ماده ۲۰ قانون هوای پاک و ماده ۶۸۸ قانون مجازات اسلامی، سال گذشته ۳۲ پرونده (شکواییه) علیه عاملین این رویه نادرست (سوزاندن کاه و کلش) تشکیل و به مقام قضایی برای صدور حکم معرفی شدند. امسال هم مانند سال گذشته یگان حفاظت محیط زیست دشتآزادگان با بازدیدهای میدانی خود تا این لحظه بیش از ۸۰ نقطه مختصات جغرافیایی را ثبت کرده که کشاورزان اراضی محدودهی این نقاط، اقدام به آتشزدن کاه و کلش خود نمودهاند.